KIZILDERE İLKOKULU TARİHÇESİ

Tarihçe


Okulumuz mahallemiz ile aynı adı taşımaktadır. Mahallemizin adı; mahallenin kuzeyinde bulunan Kızılyar mevkisinden gelmektedir. Mahalleye ilk yerleĢenlere eviniz nerede diye sorulunca, Kızılyar‟ın altındaki derede diye cevap verirlermiş. Bu söylem zamanla Kızıldere‟ye dönüşerek mahalleye ve okula isim kaynağı olmuştur. Mahallenin ismi Kızıldere, okulun ismi Kızıldere İlkokulu olmuştur. Okulumuz 1956 yılında devlet millet işbirliği ile yapılmıştır. Okul yapımında köylüler imece usulü ile çalışmışlardır. Daha sonra ikinci bina yapılmıştır. Okulumuz 1956 yılından günümüze kadar açık kalmış olup, mezun olan öğrenciler arasında birçok doktor, mühendis, öğretmen, veteriner, polis vb. yetişmiştir. Okulumuz önceleri müstakil sınıflı iken öğrenci sayısının azalması ile birlikte birleştirilmiş sınıflı hale dönüşmüştür.

2020–2021 eğitim-öğretim yılı itibariyle toplam 23 öğrencisi mevcuttur. 3 derslik bulunmaktadır. 1-4 sınıflı birleştirilmiş sınıf uygulaması yapılmaktadır.

Bünyesinde ana sınıfı olup, 1 anasınıfı öğretmeni çalışmakta 11 öğrenci öğrenim görmektedir. Lojmanı mevcuttur.

Isınma şekli sobalıdır.

2020-2021 eğitim-öğretim yılında 1 kadrolu Müdür Yet. Öğretmen, ve 1 kadrolu sınıf öğretmeni olmak üzere 2 öğretmeni bulunmaktadır.



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 0  kişi beğendi